31 January 2010

~ Dapor Dan Kami~

Assalamualaikum....
Adeihh malas betul nak kojer hr ni biaselah dah coti 2 hari hehe...Nak cite ape erkkk...oh ye coti minggu ni tak kemana pun dok diam2 kat umah jerr anak beranak.....makanya kalau dah dok kat umah tuhh surelah makanan pun kene ade kan....nak-nak kami somi is3 memang kuat makan kahhhhhhhhhh...kecuali ain tuhh.. Tengahari Ahad yg tenang dan indah tuhh...lepas lunch semua sambil layan ain dan en.somi rase tingin nak wat sesuatu yg tak pernah dibuat....selalu nak makan mendealah ni kene p kuar nunnn kat Port Klang tuhh baru ade jual...kalau kat Pulau ni...hmmm tak dptlah nmpknyerr...Hmm...Nak Masak ape erkk..??? Aku nak masak something yg ain nakk makan....sedia maklum ain sgt payah nak makan errkk..selalu aku dok pk ape bende yg ain suke makan...

Jom layan gambarr...Kat bawah nie korang tengok sendiri aku laki bini skodeng daporrr...haha..



Nampak tak....agak2 ape mende aku tgh buat nie..adun..adun...



Nampak berurat dan kasar betul tgn aku ni...
eh...eh...bukan tgn aku lah...tgn cintaku...
ape lak dia tgh buat ni..potong2 racik2 ayam tuhh...


Dah siappppp my adunan.......
Hmmm cuba korang teke......apakah dia????
Cepatttttttttt....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
'
"
"
"
Oh.....Cik Pizzzz.....Pizz...Pizzzaaaaa!!!!!....
Bijak ..pandai kowangg erkkk.....




Sebelum di Bakar
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Taraaaaaaaaaaaaa.....

Jom Kite Makannnnnnnnnnnnnnnnn....
Result ?? 95% success...yeeehaaa..!!!


Kahhhhh tak tunggu lama angkat dr oven terus hidang..
paling aku soke bila ain pun suke makan ....
gambar makan tak snap lahh...loperrrrrrr...hehe...
Nota Gedik : Kowang agak2 lah kan...boleh ke aku try bizz ni....amik orderr jual maklum lah aku kan dok kat nunnn di Kg...yg sgtlah jauh kalau nak makan en.Pizzzaa nie...Hmm..mcm boleh buat uwittt jerr nie...hehe...

28 January 2010

~ Bila Ain Bertudung~

Assalamualaikum...

Hehe...anak dare aku yg sorang ni sudah besar dah pandai nak melaram....kalau nengok mak dia pakai tudung dia pun nak gak....mcm tu gak lah kalau aku nak pakai lipstik or bedak2...dia pun sebukk nak join.....

Mlm tadi kan malm jumaat,kebiasaanya nenek dia akn mengaji...ain lak suke jd pemerhati..kalau nmpk org solat dia akn tergedik2 amik tudung dia yg memang aku sangkut kat belah kain telekung selalu...lepas tu pergi kat sesape mintak pakai tudung....Ain skang ni kalau kite pakaikan tudung dia pandai dah tak nak tanggal....Kalau pergi kemana2 kenduri malam hari pakaian wajib dia tudung dan baju kurung haha....nak lak tuhh dia pakai...

Oklah bawah ni ade aku snap gambau ain pakai tudung jom tengok..hehe


kahhhhhhhhhh....tengokk diam jerr kan...


Cantikkk dahhh...aku amik gambau dia sebuk pegang2 tudung dia..

sukerrr ko lahh dikkkk...


Model Muslimah kahhhhhhhhh...

26 January 2010

~Masak Lomak Kotam~

Assalamualaikum....

Wahhh hari ini sungguh sonok...kenape yerr???....sebab td balik tghri en.somi amik...dan ade lagii yg sonokk......
aku : Eh ade ketam....Abang beli ke??
Cintaku : Laaa..ye lahhh tak kan nak curikk..
aku : hee..kot lah abang carik ke td....(sambil sengeh2...) Nak masak ape bang...??
Cintaku : Hari ni abang nak masak lomak cili api...anje dgn mak rehattt.....
aku : Eh reti ke abang masak lemak....( sambil pandang belah mate..kehkehhhh...)
Cintaku : Haa...tengok dan rase jerr lahh nnt....
Kahhhhhhhhh.... somikuu telah bermorah hati untuk masak lunch hari ni...bukan calang2 lauk lakk tuhh..masak lomak ketam lagii....Haa... ye lah selalu aku dok terkejar2 nak masak...dia lak jaga si ain...laa ni dia dah nak masak so aku dok diam2 jerr lahh..haha....tp tak lah dok diam2...dia suh aku goreng ketam dgn sos tiram..tp mudah dan senang sgt.....

Makanya...kami makan hari ini bertambah2....mak aku pun join sekaki haha.....Ain lakkk...dia biaselahh payah betul nak suhh makan nasikkk...Dah syiokk makan baru ingt nak snap gamborr..aloloooo.....loperrrr lah plakk..rugiiinyerr tak amik gmbau laki aku tgh masak...hehe...Jom layann....




Hasilnyerrr.....Nampakkkkkkkk takkk ????...Ade yg melelehhh tak???
balik kang kowang carikk ketam erkkk....hikhik...


Harap maklum gambar selepas makan...ketam yg aku masak tinggal sekorr jerrr...

Khusyuk abang makan yerr..sampai tak sedorr aku amik gambau dia...Sungguh rumit makan ini ketam...tp berbaloi2....isi maniss.....

23 January 2010

~ Layan Ain Malam Hari~

Salam.....

haha mementang ternet dah ok...syokk plak aku nak upload gambau2 ain....maklumlahh skang ni banyak kerenah2 dia yg buat aku geram dan nak gelakkk selalu....

memang seronok layan kerenah anak ni...kadang melayan dia sorang satu kerje dok tak berjalan..haha...
saje nak post gambar ain malam td waktu dia tgh leke2 tuhh....
haha..bengang pasal ibu tak layannn...
dah dia masukkan mulott plak...
korek ape tuhh dik....anak patung ni dah bape kali tanggal kaki tangan dahhh...


Geramkan nengok muke budak nieee....

21 January 2010

~Sajeee jerrr terkunang2..~

salam....

haha....jalan2 kat facebook td tetibe tingin jengah mamat ni punya profil...actually aku minat dgn mamat ni dr zaman aku student lagikk....apasal yerr...aku rase aku ade pernah kawan dgn sowang budak tu mirip dia..betullll...perangai muke dia memang ade iras2....haha...mcm lah aku kenal dgn sapa fahrin nie kan...tp budak tuhh nama dia emy....apakan daya tak de jodoh ktorang dan dah terputus hubungan pun....cehhhhhh...weihh nie aku sesaje terkunang2 zaman lampau..

Hmm kat sini bukan nak cite pasal sesape..cuma aku rase banyak2 pelakon si fahrin nie mcm bersih sikit nama dia dr cerita2 panas dan kisah2 sosial dia kat luar....Harap pelakon yg jd pujaan ramai ni memang betul2 bersih dari kehidupan bersosial yg tak sehat mcm segelintir artis2 kat luar tuhh...Hmm..sapalah bakal jd teman tapi selamanya si fahrin ni nanti..bertuah gadis tuhh...tak sabar plak aku nak tunggu....haha...

Nota Ngata: aihh....apa lah buang tebiat aku ni..tetibe keluarkan entry pasal si Fahrin ni...adeihh....mimpi ke ape??? demam ke aku??...haha....motif pun aku tak tau apsal.......kahhhhhhhhhhh




20 January 2010

~ Layan Ain Di Halaman~




Assalammualaikum....
Sempene Internet aku yg dah baik dari gilee...boleh lah aku menghupdate gambar ain terkini terbaru.Skang ni itu budak memang sgt2 aktiv..siang malam kejer dia jalan..jalan...jalan....pantang pintu terbuka dia akan segera keluar dan bertawaf satu rumah luar dan dalam..Haaa....baru tau penangan bila anak dah pandai berjalan ni...kite balik yg tak terikut...nenek dia kalau jaga dia time aku tak de...Pintu depan belakang kene tutup...nak tau kemana lak dia tuju dalam umah tuhh...pantang sebut bilik air,dia dulu yg akan pergi masuk bilik air...Makanya...pintu bilik air pun kene wajib berkunci..Bahaya itu budak memang suke dok dlm bilik yg satu ni,ape yg menarik dlm tu pun aku tak tau...

Perangai dia yg terbaru ialah...dah pandai mengacahkan org....buat2 nak jatuhh...sambil sebut..ehhhhh...ehhhh....badan dia lak sengaja dia sengettkan....lagi satu yg buat org geram,pandai menangis tipu...bila org dtg pujuk dia ketawa...geram dan sgt geramm......mane dia belajar ntah....bab yg sejukkan hati plak...kalau azan tgh berkumandang dia akan khusyuk tengok tv sambil tgn siap tadah....alhamdulillah hope sampai besar dia jd prihatin bila azan berkumandang...lumrah budak2 suke dgr azan...
Ok jom layan gambar ain...


video

wajah-wajah kesayangann ku...

Tak suke di pegang bila berjalan..

Lepas penat jalan kat luar...siap basuh kaki semua carii tempat landing dia selalu

Tunjuk gigi dia yg masih 4 batang tuhh...

Macam ni lah saye selalu....

14 January 2010

~Sepagi Di Opis~

Assalamualaikum..
Ramai yang bertanya aku perkemangan Ain Humaira...Maaf ye jarang berblog sekarang ini...membawa diri ku yg sedang terluka..kucewa....cehhhh....kahkahhh..Ok, post kali ini aku nak bawak korang ke tempat koje aku yg tersorok nunn kat sebuah Pulau yg tak bape nak indah ni...haha....
Pagi tadi aku telah membawak ain humaira ke opis...adoiii...hambikk ko boleh mengganti tempat aku nmpaknyerr ini budak...sangt2 bijak n very naughty2 gel....Perkembangan ain sekang ni alhamdulillah dia membesar dengan aktiv mcm kanak2 lain.Cumanya kurang nak makan,dan sedia maklum ain tak minum susu formula,aku still BF dia lagik....Bagi dia multivitamin kapsul dan scott...tp dia tak nak,memang amat merisaukan....hope dia sehat dan moga2 janganlah ade ape2 yg menggangu perkembangan tumbesarannya...sebagai ibu memang risau kalau anak kite tak kuat makan apatah lagi kurang minum susu....Kalau ade ape2 pengalaman nak kongsi ,bagi tau mel ok...
Ok lah korang tak mau celoteh banyak2 lagikk...tunjuk gambar ain kat kowang....hehe...
Inilah tempat aku mengulau selalu...haha....
Selamat datang En.Security...
Posing..posing....jenuh nak amik gambau muke dia...
Bosan kat luar....masuk lah plak...

habis semua dia nak ponggah..


bakal pekerje dedikasi..


Hello nak cakap dgn sape??? ...

Boss saye adalah ibu saya...kejap ekkk..