15 June 2009

ADUHAI AIN HUMAIRAH

Hmmm...skang nie kan musim demam sana sini..bace blog korang pun memasing anak demam erkk...aku pun seriau jerr dengan ain nih...takat nie alhamdullilah sehat dia. Cuma dia batuk2 sikit n seseme hidung berair jerr...kesian aku nengok.Hari nie mak aku cakap ain dok merengek jer,tadi balik kije tengahari ain ok.Pegang dahi ok takut gak mana tau rase hangat ke...cuaca dah lah tak tentu,aku pun dah batuk2 gak nie...layan ain memang lasak dah dia...kesian plak aku dgn mak aku tu....nie yg buat aku rase makin kuat nak benti keje...tapi aku risau dgn ekonomi laki aku lak yg tak stabil nanti...biz belum bermula , cadang nak benti akhir tahun nie lepas habis kontrak huhu....Ya Allah berilah kesihatan pada mak aku , anak aku, n my hubby....moga2 orang2 yang aku sayang nie semua kau lindungi mereka...

Esok hubby aku baru nak p ssm tuhh..banyak hal betul nak buka biz nie...tapi tak pe itu baru cabaran kecik belum lagi berdepan dgn urusan sebenar.Doa aku moga2 semua success dan dipermudahkan...haha...korang sure tertanye ape biz yg laki aku buat nie...ryn dah tau pasal aku tanye dia about ssm tu mcm mane...selainye aku serve ternet...sebenarnye aku nak benti keje...so kalau nak benti tu sure lah kene ade ape2 pelaburan kan..almaklumlah kite nie bukan is32 yg tahunye memintak je pada hubby kan..lagi2 lah my hubby nie bekerja sendiri...hmm memang payah sikitlah...untungnya ktorang nie dok dlm hutan haha....so ongkos tu kureng besar lah...sebut pasal pelaburan..hmm alkisahnye aku soh laki aku mendaftarkan perniagaan kami nie utk melangkah ke hadapan...mcm jue a.k.a mama irfan tuhh hehe....so angan berangan aku memang nak ber biz...cumanya tak tau ape mende aku nak buat...fikir banyak kali akhirnya aku cadang nak buka biz disamping my hubby...together 4 usahakan biz tu nanti bersama...ape dia ???? ...haha...itu aku kene diam diri dulu coz baru dlm perancangan . Nanti if dah siap n complite semua leh lah aku syer same2 korang erkk..korang doakanlah erkkk mudahan semua urusan kami dipermudahkan ...insyaAllah aminn...

6 comments:

Reena said...

semoga berjaya...kalau dah ok ajak reena sekali ya...hahaha..reena pun nak benti nie...rindu anak ...lagi2 mil sakit...kesian kelvin tak dijaga betul2

nasz said...

ape2 pon semoga semua berjalan dgn lancar dan menemui kejayaan ye...

shah-ila-ain said...

reena: ye kerr kelvin pun MIL jaga erkk..tu lah dorang2 nie dah lah uzur bila nak bg org jaga dorang tak bagi..serbe salah kan....tak pela erkk berkorban utk org yg kite sayang...

nasz: terima kasih yerr...moga2 lah berjaya hendaknye..coz bukan senang nak memulakan sesuatu yg baru itu betul tak....

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

bagus2 ada kemajuan nak biz ni..kalau harapkan makan gaji jer sampai bila nak kaya yer tak??heheh

KasiH said...

InsyaAllah...semoga korang dimurahkan rezeki...usaha kan tangga kejayaan...risk here n there anggap je mcm motivasi diri kan...good luck girl!

alyyani said...

mel, harap ain sihat2 aje. mcm nia, selalu demam.

husband nak bukak bisnes ek? bes la, jadi tokey lepas ni. mel pun jadi mem. bole dok umah concentrate kat ain je kan?