25 December 2008

***Happy Birthday..Sayang...***

Kek nie tak bape nak kemas....almaklumlah...
tukang masak belum pro...hehe

Cek abe tgh motong kek....lalalala...

nnnyyummmmyyyyy.....

Semalam kan cuti Krismas...so aku sempatlah buatkan hubby aku Kek..pasal Isnin tu tak sempat nak wat ape2 pun utk Bestday dia.....huhu....ekonomi tgh melecet nie....."ayang bagi abang special kek jerr lah erkkk......Semoga Panjang umur .. dimurahkan rezeki & sehat tubuh badan....amin....."

17 December 2008

( : Puding roti with laicy : )

Semalam kat opis dok sebuk p carik resepi kek utk laki aku.....sambil tuhh aku tingin betul nak makan puding roti bila tengok satu resepi tuhh....mcm best jerr aku tengok puding tuhhh....sape lah nak buatkan nie huhu.....last2 balik kijer aku p kedai cari bahan.....hehe....

Balik umah tengok ain tak tdo,mak aku kate dia tak tdo dari aku p keje tghr td...dari kul 2 sampai 5 aku balik....huhuiii anak aku nie......tapi tak nangis tak pe,sekali nmpak aku terus dia merengek...
alahai anak ibu.......

sambung balik pasal puding...lepas tdokan ain aku pun mulakan operasi masak utk makan malam....simple jerr masak semalam ,pastu lepas magrib ain tdo lae dlm buai....aku terus bancuh bahan2 utk wat puding.......pukul 9 lebey masuk oven...pukul 10 aku angkat...tp aku tengok tgh dia still lembik g nak tunggu dah malas..ain pun dah bangun....so aku angkat jerr sejukkan masuk peti ais......

pagi td aku potong rrr.....semangat tu nak rase.....yuuummmyyy...tp manis hubby aku kate....memanglah manis pasal kene campur dgn air gula madu....huhu......hmmm...merase gak lah puding roti with laicy tuhh haha......rajinnyerr lah isteri abang,laki aku puji...kembang sekejap.....ahakkksss.....ahaakkkss...



Ooo...nie lah rupenyerr puding roti laicy tuhh.....baru pas angkat dr oven....

16 December 2008

Hadiah hari jadi....

Hmm...isnin depan hubby ku nyer bestday....ape aku nak buat nie....ingt nak wat kek utk dia,celebret ahad nie or mlm isnin nanti...tp aku tak pandai lak nak wat kek....nie yg dok nengok resepi kek....nak buat yg senang dan mudah....huhu..rajin ke aku....

hadiah plak aku dah suh anak sedare aku carikkan...alah dah tgh2 bulan nie tgh kering...abang,,,ayang bg abg present morah2 jerr lah erkk..kehkeh...Tapi yg paling berharga kan tanda ingatan kite kan....aku nak beli n cari sendiri tak de masa lah....aku kan dok kat kg nie...so jauh lah nak kuar pekan,dah lah tak pandai nak drive sendiri uhuukkk....nak ajk hubby aku tak syok lah....hmmm...

malam td dgr lagu kat radio...boleh lak laki aku tujukan lagu tu pd aku....aku wat tak tau jer...dlm hati dok hayati gak lagu tuhh.....lagu ape..nanti aku paste senikata dia....

Cinta Mu Mekar Di Hati
Kau umpama bungayang mekar di hatiku*Ku harap kau mekarlah selama-lamanya*Kau umpama bintang menyinari hidupku*Ku harap kauterus bersinar*Di ketika kauPerlukan aku*Sentiasa aku*Ada di sisimu*Di ketika ku Rindu padamu*Terasa cinta Semakin dalam*SayangKasihku abadi*Cintamu mekarDi hati ini*Kau dalam ingatan*Di sepanjang hayatku*Demi teguhnya cinta*Selama-lamanya....

15 December 2008

~Aksi Ain~

Kenalkannn....ehmm....ehmm...
Nie lah ibu ainn....hehe...

Cayanngggg ayahhhh...muaahh..
cayangg ibuuu...muaahhh....

Rrrggg.....muke garang nie....
takut tak....
jangan rapatt..sape rapattt....
ain lipatttt....Heeeppp....

~AkSi AiN bAnGun TdO..Ngeh..ngeh..ngeh..~

uaaarrrgghhhhhh..besaunyerr mulut dia...
(uiksss...anak dare sapo lah nie...)
sape lah yg kejut pagi2 nie.....
adeihh malehnyerr nak bangun..


ehh...ibu amik gambarlah....
1..2..3...senyummm....

Korang tengoklah gelagat anak dare aku yg sowang nie.....
semakin hari semakin winduu ibu dgn gelagat anak ibu nie....muuuahhh..

09 December 2008

lagiiiiiiii.....














adeeeihhh.......sejuk sikit hati denn nie hah......

~Nak Sejukkan Hati & Minda~












kekonon baru lepas pegi taman bunga....huhu



03 December 2008

~TERKILAN~

Pasti setiap orang tak lepas dari rase terkilan,menyesal,berdosa...... pada sesuatu yg pernah kita buat.Macam tu juga yg aku rase skang nie.....semua perasaan tu bermain dalam diri aku.Kalau aku story kat sini sure semua org kate aku nie zalim.....Huwaaaaa...memang pun akulah manusia yg zalim ..... skang nie aku tgh dilanda kekesalan yg teramat.....nak cite kat hubby aku pun sure dia marah aku lak nanti....so aku pendam diam2 jerr....Hmmm...bila korang bace luahan hati aku nie...,sure korang tertanya2 ape kebende yg aku buatkan.....?????........


Tak nak lah aku tulis kat sini ape yg aku buat....hanya Allah sahaja yg tahu.....moga2 dia ampunkan segala dosa2 aku ni...amin...coz aku betul2 menyesal yg teramat.....huwaaaaaaaaaa.....
Just aku nak tanye korang yg terbacalah....:- Macam mana korang buat utk legekan perasaan berdosa korang...? macam mane nak buat hilangkan rase terkilan n menyesal dlm diri kita????.....huhu....bagi tau lah pada aku.... :''(

02 December 2008

~Ain HumAiRaH~



Mase nie ain tgh sabar
menunggu nak nenen...Ibu dia lak sibuk nak snap gmbr dia...hehe...








Senyuman puas ain setelah mendapat
ape yg dihajati......
Pas nie leh lah Zzzz.......





Cuaca skang panas..aksi tunjuk tiak...hehe...

26 November 2008

~Minggu Yang Memboringkan~


Hmmm...minggu nie aku rase panjang sangat...cuaca pun redup kan tu yg buat slow sikit kottt kejerr aku...Penyakit M melanda. Aku rasa menjak ade anak nie badan aku tak berapa ade tenaga...lomah manjang,sakit2 badan n tulang.mesti pasal aku makan n minum yg sejuk2 nie...ade akak tu suh aku amik bidadari...aku bukan tak nak..tp jamu bersalin aku tuhh pun ntah bila nak habis...tu pasal lah badan sakit...aku luperr jerr nak makan jamu....




Esok ingt nak mintak cuti , tp berat mulut nak p jumpa tok tuhh nak cakap...aku sms jerr kang tak elok lak nyerr....Sabtu mlm Jumaat nie ain nak cukur jambul....Umah MIl aku....adoiii mlasnyerr aku ... bukan pasal ape...ntahlah biasalah kan umah mertua...huhu....nanti aku amik gmbar ain cukur jambul lehlah aku tepek kat sini 2/3 keping...hehe....





video

24 November 2008

~Cinta Hati Ibu~














Assalamualaikum.....




haha....akhirnya aku ade blog.......nie yg pertama kali.....tak tau nak wat story ape......utk tatapan umum..tengok lah dulu gambar anak aku nie......


Ain Humaira bt Mohd.Shahrizal.