05 July 2009

^^ AwAN yG TeRPiLu^^

Alhamdulillah aku bersyukur pada mu Ya Allah kerana memberi aku peluang utk bernafas di bumi mu ini....Berilah aku kekuatan utk meneruskan kehidupan dan waktu yg lapang untuk aku membuat nasoha dgn membersih segala dosa yg tertimbun....

Kenapa aku pilih setmen Awan Yg terpilu lak nihh???....haha...itulah yg sedang berkumandang dan berdendang sayang dlm hati aku waktu nie...oopss..bukan lak aku tgh nyanyi lagu si Ning tu...takkk...aku tgh layan perasaan dan dunia blues aku lah nie...tengok entry aku tu pun dah tau kan...agak-agak kalau korang malas nak baca tu tak yah teruskan lah...tak de ape yg menarik pun kat thread nie sekadar nak layan perasaan jiwa2 aku nie haha....memang minah jiwa2 nie...uhh lantaklah ape org nak kate hidup aku kan...

ape pasal lah dak mel nie erkk...?? shhyy .. please don't ask me anything...alahh biasalah..masalah orang dewasa,hidup nie kene ade masalah kalau tak bila nak pandai betul ke..?? kui..kui...hmm...memang malas nak fikir ape yg berserabut ...biar lantak p lah...boleh ke erkk?? apeee?? nak kongsi...?? ehh tak de ape yg important sgt pun...biarlah aku simpan sendiri dalam2 kat nunn hati aku nie erkk....untuk kongsi di blog nie hmm..tak mungkin kottt...

Oh yerr ...kisah kecintaan aku ain humairah...pagi td dlm kul 4 terjaga ain merengek..pegang kepala dia ehh panas...pegang badan eh panas....alamak...anak aku demam lagii ke nie....wawawa....aku tak sure bape tinggi suhu dia pasal aku tak de lak alat nak check suhu mcm korang...ingt tak penting rupenyerr penting gak erkk...so aku bagi ubt pd ain..sgtlah susah anak ku itu nak makan ubt...dia muntah kan balik....sambil tinge ibu dah dgr bebel2 nenek marah ibu,pasal semalam dah dekat2 maghrib p bawak ain ke pasar..bukan ain kuarpun,duduk dlm kete jerr pasal ain tdo...huhu.....makin kerisauan lah ibu nie ain....tp pagi tadi ain bangun dgn riang jerr siap nyanyi2 lagi,badan pun dah tak panas...Ya Allah lindungilah anak ku itu berilah dia kesihatan yg baik...moga2 demam dia semalaman jerr tak melarat lagi....amin...

nampaknyerr awan terpilu dalam hati aku nie makin tambah sayu...macam ade titik hujan nak turun tak tau lebat ke tak nie...(agak2 kowang faham ke tak erkk...) Izinkanlah aku berpuisi dan menjelajah kejap ke dunia blues aku nie erkk..bagi sesape yg malas nak bace..sekali lagi abaikan jerr lah thread aku yg ini...it's so bored...aku sesaje merindui dunia puitis puisi aku....

just 2 read:(

^^Awan Yg terpilu^^

selam dalam hati,
ade jiwa yg sedang dilukai,
bergumpal-gumpal rasa yg sedang menyentuh dinding jiwa,
perasaan yg bercampur menjadi bahana rojak sesak fikiran....

Ingin melalui lembah2 kedamaian..
sayang susananya dingin menyapa,
tak layakkah aku duduk sebentar di perdu itu,
serasa terhumban jatuh di lantai usang...
persis bingkai kaca murahan di tepi jalanan...

ahhh..bicara sesama hati,
banyak sungguh dunianya...
ragam umpama jiwa kerakusan duniawi,
lupa azzali kejadian,
yg janji akan tertunai,
waktu akan sampai....

Awan Yg terpilu...

menyaksi terbang burung-burung dan unggas-unggas...
bebas di angkasa,
tapi sayangnya ada camar yg tewas..
umpama jentayu yg tiada arah,
terbang tanpa sayapnya,
patah bahu bertongkat kuku...
rebah ke bumi tiada yg peduli...

***********************

6 comments:

alyyani said...

alamak, nape syahdu sgt ni mel? kalau alya, jiwa kacau sebaba gaduh dgn husband je. hehehe...

btw, penting thermometer tu tau. nanti beli eh. bole monitor suhu ain..

KasiH said...

jiwa kacau eh?
biasalaa kan...sesekali...bkn selalu kan...

ain demam balik ke...hope ain takde pe2...musim laa..asik budak demam je...

shah-ila-ain said...

ahakkk...
alya- bace gak ehh..maluuunyerr..biaselah tuhh..
ryn- haha..ngengade jerrr aku nie..ain demam semalaman jerr skang dah sehat dahh...alhamdulillah..

shi3la said...

harap Ain dah sihat sepenuhnyer yerk...

salam kenal dari haku juger..Tq sudi jengah blog haku..im coming as a friend...

shah-ila-ain said...

shiela- salam kenalan juge...mel nie susah sikit nak berblog pasal tenet kat opis nie bengong skit...ade mase jerr dia ok pastu ko balik....hehe

lintasan hati said...

indah puisi nye :)