17 August 2010

~Haiii kawan2...~

Assalammualaikum....
Lama tak masuk blog ni,dah naik lemau semuanya....huhu....oh yerr aku tak wish lagi sempena bulan Ramadhan ni...untuk semua kawan2 blogger SELAMAT BERPUASA DAN MENAMBAH IBADAH..... mintak maaf juga utk semua silap dan salah hakuu selama korang kenal ye...yg mane ade terkata,terhutang dan ter..ter..tu harap diampunkan erkkk...
Cerita pasal bulan puasa ni,keadaan aku dalam bulan puasa ni amat lah tak berapa nak cergas rase badan ni...Aku telah disahkan mengandung lagi yerrkk kekawan...aku dah pragnent 2 bulan skang ni....kira hari ni aku umumkan lah sekali,yg aku bakal ade baby ke 2 utk tahun hadapan.....kire perancangan utk pragnent lagi akhir tahun ni telah terlaksana...harap doakan lah keselamatan dan kesejahteraan utk aku sepanjang berbadan dua ni erkk...Alahan...boleh tahanlah...pagi kurang sikit..tp masuk petang ke malam...aku tumbang duluu....memang tak laratt betullll.....
Lagi satu nak mintak pendapat kekawan...aku masih still Bf ain...aku dah cuba utk buat dia tak menetek lagi...tp still dia nakk lahhh lagi2 time nak tdo mlm...aduhh...macm mane yerr...kesian pun ade gakkk kalau kita tak bg dia dok merengek2 tu yg tak larat nak layann tu....so..how???? bg aku cadangan n pendapat skit.....

9 comments:

Ryn said...

Welcome to the club!!!

tahniah, akhirnya termakbul ape yg dihajati...semoga selamat hingga melahirkan..

AieZa said...

tahniahhh..

weh sorry la aritu ko msg aku xreply.. credit xde la..

emm pastu psl breastfeed tu.. boleh je breastfeed masa prgnt.. tp ko kena mkn byk la sbb bb ko kandung tu nk membesar gak.. n bb kt luar nk menetek gak.. aku ade baca info kata bole.. tp biasanya doc nasihatkan utk stop..

so doc kata ape? dh prgnt brp bln? ko tak ckp ke ko still breastfeed anak ko?

shah-ila-ain said...

ryn>thanks yerr ryn...alhamdulillah akhirnya same2 lagi pragnant dgn korang haha...

aieza> tu lahh ade gak bg tau doc dia ckp pun tak pe tp aku lahh yg teruk,..ain lak skang ni pantang nmpk aku..sure tetekkk jerr yg disebut...manjee kan main nak melepek dgn aku jerr...mane laratt...ni puasa ni aku memang mabokk terukk lahh...aku tak leh sahur nasi n bau2 dapurr tak lalu....

nome said...

TAHNIAH2X...tak sangka...ini adalah berita paling menggembirakan bg korang laki bini sempena bulan ramadhan yg mulia nih...

jaga diri ko leklok...mkn lebey sket ok...

shah-ila-ain said...

nome> hikhik..dr dulu dan kini korang memang sahabat sejati ku...hikhikk....ko suh aku makan banyak2 erkk...aku pandang nasi pun tak lalu....

alyyani said...

mel, patut la aku perasan kat status fb ko ala2 lemau je. pregnant rupenye. baru aku tau ni. anyway tahniah dari aku ye! jg diri. cmne tak nak bagi ain bf eh? aku pun tak de pengalaman ni mel.

ummi aqil said...

bleh je bf mel.. janji ibu cukup nutrisi.. cube ko search pasal tandem nursing... ramai orang bf mase ngandung...dalam susu ibu.com pun ade..

ape pun mel... tahniah.. aku nak gak, baby 2011.. hehehe

shah-ila-ain said...

allya> lemau erkk..memang aku dah lemau skang ni...puasa pun dah terkandass....tak larattt,,tak larat....pragnent kali ni sgt mencabar...longlaii jerr bdn...

jie> aku risau gakk kot lah ade efect ape2 kat baby dlm perutkan,moga dijauhkan...ain tu makin kuat plak netek...kejap2 nak tetek..dah mkn kenyang pun carik aku...adoiii....aku yg tak larattt wehhh...longlaii...

mamashasha said...

tahniah mel, impian terlaksana..aku tumpang gembira sebab kengkawan sorang demi sorang menambah yang kedua ni....