14 September 2009

~TAG ~ dari BeD..

Thanks Bed...sebelom nak raye nie wajiblah jawab kan..hehe...

~ tag persiapan menyambut hari raya~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


BAJU RAYA: Aku tempah 5,tapi aku suh siapkan 2 helai jerr..hijau n merah jambu..baju kurung dua2..huhu...

KASUT RAYA; Sudah ada,sarungg jerr...

FMLY AKU : Tahun ini baju coler hijau tua...

iBU AYAH; Ayah dah tak de..sop3x :( kami akn pg kubur di pagi raya nnt...) Mak aku adalah org yg paling sebuk uruskan semua persediaan,Masak2 adalah utk anak2 nya....Sayang mak aku sgt2....Hope mak aku Happy Raya ni...

FAMILY MERTUa;Tahun ini aku beraya di umah mertua....aku balik mlm raya,coz umah MIL dekat jerr kat kg.sebelah...Satu lagu raya pun tak habis dah sampai..kahhhhhhh...Tapi aku dah sediakan utk MIl aku kuih raye...hehe

KUIH RAYA;Dah satle awal lagi.....dah susun elok kat almari.tinggal nak masuk bekas je,biskut tak buat ,kepek2 buatlahh...

RUMAH BARU; Harap maaf aku duduk dgn mak aku...Rumah baru dlm angan2 jerr...

LANGSIR BARU; Tak de ..tahun lepas baru tukar....

DUIT RAYA: Adeihhh baru je tukar duit kat bank ....berape???

BONUS ; Ade ke...??? Hmm..ntahlah....

BALIK KAMPUNG: Kampung aku memang kat sini..kampung hubby pun dekat jerr...so tak de lah pk balik kg. hehe....tp tingin gak...

Daku nak tag : Pada sesape lah erkk.....

3 comments:

Bed said...

byk nye baju kamoo mel...5 helai eh?
tapi nape soh siapkan 2 je?

alyyani said...

bestnye kampung mel dgn mertua dekat2. jeles aku. huhu.. tak gaduh nak balik mane dulu. pagi balik sini, tgh hari bole balik sana :)

shah-ila-ain said...

Bed> adeihhh yg lagi 3 aku ckp aku pakai lepas raye lahh....haha...

alya> mcm tu lah nmpknyerr...aku balik umah MIL malam raye kott tolong mak aku masak dulu...pastu esok pas salam2 MIL aku terjah balik umah mak aku...haha...aciii tak...