17 August 2009

~SEMALAM PUNYA HAL~


Assalamualaikum....

Rasenyerr tak sobar2 aku nak tolis cite nie...adeihhh
nie kes semalam lah nie,mase aku balik koje....sikit lagi nyawa aku nak melayang....Ya Allah Ya Rohman Ya Rohim..yg memberi perlindungan kepada aku....Tak henti2 aku panjat kan syukur...Alhamdulillah umor aku masih panjang....

Macam nie lah citenyerr...aku balik koje dgn merempit...dok kat kampung yg tak lah sesak mane mcm kat bandau2 besau yg korang duduk kan...tgh aku bawak moto dlm kelajuan yg hmmm minimum jerr kot..pasal aku balik awal lagiii,so aku leh lah atas motor tu berangan n mcm2 lah lagi yg aku dok pk,tp mulut aku nie kadang2 berzikir gak.......sampai kat satu simpang empat tu...aku dah pandang kiri kanan...aku rase betul2 clear tak de ape mendealah pun....pastu depan aku tu pun ade makcik jalan kaki melintas s
impang,tapi bila aku melintas jerrr...dengan tiba2..........

ade sebuah lori yg aku rase agak laju l
ah gak...tgh aku melintas tuhh dia pun melintas same....hampeh punye loriii...patut ko lah yg benti ,memang dia yg patut berhenti dekat simpang tu pasal aku yg ade di jalan utama....dah lah mase tu aku melintas slow aku dah terbayang kepala aku melekat kat depan lori tuhh...sambil tgn aku sempat lagi peress motor tuhh...dan lorii tuhh lakk dah breakk mcm nak berapi tayarr.....Ya Allah aku tak boleh nak ckp mase tuhh...kalau sape nmpak sure leh tengok betape pocatt nyerr muke aku nie...lipstik aku pun leh tukau coler aku rase...hakhakk..makcik yg depan aku tuhh pun terkejutt same...Tapi tu lah aku Allah masih sayangkan aku dia elakkan aku dari kemalangan tuhh...Alhamdulillah , aku s
empat melintas simpang tuhh walau bontot motor aku hampir mencium lori....korang bayangkan lah sendiri kengeriannya...kat simpang tu dah pernah ade org mati pasal xcident gak ,...lori dgn motor ,surelah org yg nek motor tuhh yg mati kan....aku tak dpt bayangkan kalau semalam tuhh aku kene langgar....sure lori tuhh larii aku rase pasal tak de org mase tuhh...nauzubillah,peliharalah aku dan kel
uargaku dari musibah yg mcm tu Ya Allah...nasib baiklah aku sempat pres moto aku tuhh...dlm kepala aku dah terpk...lepas ke tak nie...aku rase mase tuhh kepala aku nie dah berdenyutt telinga pun mcm dah berdesing jerr....huwaaaa...fobia weihh....menggeletar satu badan tak ingat,,,,pastu yg paling aku bengang...sekali aku toleh belakang,drebar lori tu pun pandang aku...mcm aku lak yg bersalah....eee..bukan nak benti jalan jerrr.....eeeee...gerammnyerrr.....terus aku tpon laki aku...memanglah laki aku seranah lori tuhh...tp tu lah ntah kat mane2 ntah lori tuhh...


Moralnyerr yg aku dapat.....(cehh..ade gak moral nie...) kenelah beringat selalu ,atas jalan raye kenelah banyakkan berdoa dan ingt Allah ,basah
kan lidah dgn zikir....mintak keselamatan kita pegi dan balik dipelihara...Sebab..nyawa kita nie cuma satu.....dan kalau dah melayang....huwaaaa.....tak tau lah aku nak ckp dahh....luuu pk lah sendri......!!!.....

(Gambar sekadar hiasan...haha)

6 comments:

AieZa said...

aisehh.. sian ko mel.. sib baik xjadi apeape..

KasiH said...

masyaAllah...nsb baik ko mel...berderau byk entry ko nih...

p/s : ibarat cam gambar hiasan tu laa eh...mintak jauhkan laa...

shah-ila-ain said...

aieza> isshhh tu lahh..aku rase mcm nyawa ni dah ujung2 tau...
gigil2 daahhh...

ryn> bahaya di mana2..tak kite melanggar org yg langgar...tawakal n doa mintak di jauhkan...

~chekuna~ said...

selalu berdoa minta dilindungi Allah... demi anak2... amin...

shah-ila-ain said...

chekuna> walau dimana2 memang kitekene beringt n berdoa selalu...

saveme_zero said...

syukur alhamdulillah ila..ko selamat..huhu.