04 August 2009

%% AUGUST DATANG LAGI%%

Hmm...bulan nie aku masuk 27 tahun dah...banyak planing dalam kepala ni dan usaha2 untuk memperbaiki semuanya....Hari ini aku period utk kali pertama setelah hampir 11 bulan melahirkan ain....Alhamdullilah....so lepas nie kenelah pakai ape2 yg boleh dipakai utk perancangan keluarga yg baik haha.....Oleh kerana nie kali pertama period aku datang balik...waduhhh sakitnyerrr perut aku...dgn rase nak beri2 dgn sakit sesunggut pun datang sekali....badan aku lak banyak sgt angin nie...selalu tak lak mcm nie...huhu.....patutlah mood sejak menjak nie suam2 kuku jerr...

First yg sedang aku pk..Ape aku nak buat dgn blog aku nie....aku sgt berminat utk tukar loyout baru dan berminat sungguh utk regester nuffnang tuhhh....dengar2 boleh masuk duit ehh...nmpaknyer aku kene lah pegi pinjam internet seseorang utk buat semua nie...tak pe ape2 pun aku nak cari info pasal nuffnang nie dulu...ade sesape yg sudi nak bg tau aku care2nyerr nak regester nie....Blog aku ini tersgtlah ketinggalan tak up2date langsungkan..haha...nie semua pasal aku tak leh nak buat or editt ape2 pun kat tenet aku nie...tenet aku telah tenattt...aku sgtlah bencii dan mood pun jd tak best nak bertenet.....

Bulan August nie juga ain dah 11 bulan....perkembangan ain skang dia dah pandai bangun duduk tp kalau masuk dlm bakul lah...haha...kalau tak dia sgt malasss....issshhh malasnyerr anak dare aku nie nak belajar sendiri semua nak mintak kami bantu kalau tak dia akan meniarap sambil jerit2...moga2 bulan nie ain akan pandai duduk sendiri dan seterusnya bangun...aku rase ain tak merangkak seperti yg banyak org2 cakap...hmm janji ain sehat....sekang nie pun still seseme n batuk tak hilang2...dah lah susah nak bg dia mkn ubat.....nak upload gmbr ain tp tak boleh juga tak tau ape masalah...

Syarikat dah berdaftar tp projek belum bermula..aduhh tersangkut lak kat loan yg kami buat....lmbtnyerrrr proses.....hmmnmpknyerr lambt lagi lah nak untung nie..huhu ....

Haha...bulan nie adalah bulan utk bershoping...tp kami peruntukkan untuk persiapan ain dahulu...terutamanya baju dialah...hmm..ayah dan ibu nanti dulu hehe..pasal bulan depan untuk barang2 lain plak dahh....kejap lagi bulan pose dahh....moga2 aku diberi kesihatan dan kekuatan utk berpuase hendaknyerrr...aku tak dpt bayar habis lah....so aku kene berganda puase dan berfidiyah...Ya Allah ampunilah dosa2 ku ini...amin..moga2 murahlah rezeki aku untuk bayar fidiyah dan panjanglah umur untuk ganti puase2 aku semua tuhh huhu....

7 comments:

alyyani said...

mel baru period? mel fully breastfeed ek? nanti makan perancang ok, jgn teraccident mcm alya. tp kalau mmg nak bg ain adik, ape salahnye.

bulan 8 ni rasa bulan yg sibuk. tak tau nape rasa mcm tu. sebab puasa nak dekat kot. means raya pun nak dekat la kan?

KasiH said...

Mel...memandangkan ko update once in blue moon...aku wish...SELAMAT BERPOSER...

to ain...semoga cepat sembuh...bilaa laa auntie ryn nak jumpa ain lg nih..

shah-ila-ain said...

alyya> dpt BF sampai ain 6 bulan skang nie campur dahh hehe ibu ain nie malas nak memerah...Yupp bulan 8 nie agak bz...sambil tunggu nak dtg bulan Ramadhan kan..

Ryn> haha...nmpaknyerr kene berpose lah erkk...jgn tersangkut sudahh...uikss...seram gak nie...InsyaAllah raye nnt kite terjumpa ehh...hehe

Reena said...

lambatnyer period..reena selepas 2 bulan dah period...bestkan..lama tak period...ain next month dah 1thn...cepat jek...teringi nak tgk gambar baru ain...pls upload fast..

Bed said...

ya allah....dulu aku je yg tenggelam timbul ko pun same ye....11 bulan baru peod...Ko BF ke? kalau BF normal la kan....update jgn tak update tau..buleh tgk latest pics ain....ko nak plan baper lame until dpt ain junior?

shah-ila-ain said...

bed>haha...bukan ko jerr terkejutt cek abe aku pun terkejut..maklumlah dah piod nie kenelah bercotiii... hikhik...

erkk..ain junior...hehe tungguuuu..

shah-ila-ain said...

reena>haha..sampai akak rindu nak pakai pad..kehkeh...