20 January 2010

~ Layan Ain Di Halaman~




Assalammualaikum....
Sempene Internet aku yg dah baik dari gilee...boleh lah aku menghupdate gambar ain terkini terbaru.Skang ni itu budak memang sgt2 aktiv..siang malam kejer dia jalan..jalan...jalan....pantang pintu terbuka dia akan segera keluar dan bertawaf satu rumah luar dan dalam..Haaa....baru tau penangan bila anak dah pandai berjalan ni...kite balik yg tak terikut...nenek dia kalau jaga dia time aku tak de...Pintu depan belakang kene tutup...nak tau kemana lak dia tuju dalam umah tuhh...pantang sebut bilik air,dia dulu yg akan pergi masuk bilik air...Makanya...pintu bilik air pun kene wajib berkunci..Bahaya itu budak memang suke dok dlm bilik yg satu ni,ape yg menarik dlm tu pun aku tak tau...

Perangai dia yg terbaru ialah...dah pandai mengacahkan org....buat2 nak jatuhh...sambil sebut..ehhhhh...ehhhh....badan dia lak sengaja dia sengettkan....lagi satu yg buat org geram,pandai menangis tipu...bila org dtg pujuk dia ketawa...geram dan sgt geramm......mane dia belajar ntah....bab yg sejukkan hati plak...kalau azan tgh berkumandang dia akan khusyuk tengok tv sambil tgn siap tadah....alhamdulillah hope sampai besar dia jd prihatin bila azan berkumandang...lumrah budak2 suke dgr azan...
Ok jom layan gambar ain...


video

wajah-wajah kesayangann ku...

Tak suke di pegang bila berjalan..

Lepas penat jalan kat luar...siap basuh kaki semua carii tempat landing dia selalu

Tunjuk gigi dia yg masih 4 batang tuhh...

Macam ni lah saye selalu....

12 comments:

nome said...

lain dah ghupe si ain nih...rambut pun dah panjang...ni sure dah pandai lari nih...

shah-ila-ain said...

aku rase nak potong rambut dia mcm si hana anak aieza...pasal rambut dia dah tutup mate...

ehh..video tuhh tak leh buka erkk..apsal haaa...

fazilzura said...

alahai cute nye ain ni .. muke nakal2 je yg last tu .. heheheheh

Ryn said...

dah besar sgt dah ank dara ko nih...dah boleh beradik dah nih...

shah-ila-ain said...

zura> haha...memang nakal dahhh..selalu kene babab...
ryn> yg tu hehe....tungguuuuu!!

mamashasha said...

mel...rambut dak ain nampak jugak lurus...shasha curly dr depan ke belakang.....cute je wat muke cam tu.....

el said...

comeynye ainnnnnn...
eh eh muka dia sama plak ngan anak buah aku...husna...

shah-ila-ain said...

bed> haha..tp rambut aku dgn hubby aku tak de pun gelung2 mcm dia..ikut sape ntah...

el> weihh el meh kasi aku nengok muke anak sedare ko tuhh...hehe...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

cute la
sonok kan anak membesar didepan mata :)

shah-ila-ain said...

tinie> fatin pun cute gakk..tomeill jerr.....ko bila nak jumpa dgn aku nie weihh...tingin nak jumpa ko lah..

alyyani said...

itu la, lain dah rupe ain ni. rambut da panjang.. makin ayu anak dara ko ni mel. dah dpt kaki, leih la ko nak kejar ain lepas ni. nak2 kawasan umah ko tu luas. lg la kan. heheh..

shah-ila-ain said...

alya> adoii tiap ptg berjoging kejar dia...lepas tuhh tak reti nak masuk umah...