26 January 2010

~Masak Lomak Kotam~

Assalamualaikum....

Wahhh hari ini sungguh sonok...kenape yerr???....sebab td balik tghri en.somi amik...dan ade lagii yg sonokk......
aku : Eh ade ketam....Abang beli ke??
Cintaku : Laaa..ye lahhh tak kan nak curikk..
aku : hee..kot lah abang carik ke td....(sambil sengeh2...) Nak masak ape bang...??
Cintaku : Hari ni abang nak masak lomak cili api...anje dgn mak rehattt.....
aku : Eh reti ke abang masak lemak....( sambil pandang belah mate..kehkehhhh...)
Cintaku : Haa...tengok dan rase jerr lahh nnt....
Kahhhhhhhhh.... somikuu telah bermorah hati untuk masak lunch hari ni...bukan calang2 lauk lakk tuhh..masak lomak ketam lagii....Haa... ye lah selalu aku dok terkejar2 nak masak...dia lak jaga si ain...laa ni dia dah nak masak so aku dok diam2 jerr lahh..haha....tp tak lah dok diam2...dia suh aku goreng ketam dgn sos tiram..tp mudah dan senang sgt.....

Makanya...kami makan hari ini bertambah2....mak aku pun join sekaki haha.....Ain lakkk...dia biaselahh payah betul nak suhh makan nasikkk...Dah syiokk makan baru ingt nak snap gamborr..aloloooo.....loperrrr lah plakk..rugiiinyerr tak amik gmbau laki aku tgh masak...hehe...Jom layann....




Hasilnyerrr.....Nampakkkkkkkk takkk ????...Ade yg melelehhh tak???
balik kang kowang carikk ketam erkkk....hikhik...


Harap maklum gambar selepas makan...ketam yg aku masak tinggal sekorr jerrr...

Khusyuk abang makan yerr..sampai tak sedorr aku amik gambau dia...Sungguh rumit makan ini ketam...tp berbaloi2....isi maniss.....

7 comments:

alyyani said...

mel!!! ko telah buat aku lapar dgn tiba2. nak makan ketam gak. terror tul laki ko masak. kagum aku! untung badan...

mamashasha said...

best woo sekali sekala laki yg masak....

A.I said...

malampau la kau. pepagi dah menetek2 air liur aku. rajin gak laki kau masak mel. nampak hebat gulai tu. nyumnyum...

shah-ila-ain said...

alya> tgh rajin nak le dia masak..cuba kalau aku sesaje suruh..eehhh liyat gakk tuhh...

bed> sgt sonok kan...pasal kite tinggal makannn jerr..kahhhhh,,,,

kak ai> cepat carikk ketam suh mak akak masak sure melatoppp...hikhik..

nome said...

sodapnyer...terliur la plak...hebat tol laki ko masak ala2 chef wan lak tuh...harus ku rembat ketam arini jugak...

el said...

nak nanges aku tgk ketam ko mel
lama aku x mkn ketam
weekend ni harus aku g market nak cari ketam
sllu mil aku wat kari..nak try msk ketam cili...meleleh jubo aku lah tgk ketam ko byk2 kali kahhhhhhhh

shah-ila-ain said...

nomie> hehe..laki ko pun penah masak ketam gak kann...cepat mie carik ketam suh hubby ko masak lagi..

el> ketam masak kari ehh..sedap gakk tuhh,,,sok ko masak tunjuk dlm blog erkk..