31 January 2010

~ Dapor Dan Kami~

Assalamualaikum....
Adeihh malas betul nak kojer hr ni biaselah dah coti 2 hari hehe...Nak cite ape erkkk...oh ye coti minggu ni tak kemana pun dok diam2 kat umah jerr anak beranak.....makanya kalau dah dok kat umah tuhh surelah makanan pun kene ade kan....nak-nak kami somi is3 memang kuat makan kahhhhhhhhhh...kecuali ain tuhh.. Tengahari Ahad yg tenang dan indah tuhh...lepas lunch semua sambil layan ain dan en.somi rase tingin nak wat sesuatu yg tak pernah dibuat....selalu nak makan mendealah ni kene p kuar nunnn kat Port Klang tuhh baru ade jual...kalau kat Pulau ni...hmmm tak dptlah nmpknyerr...Hmm...Nak Masak ape erkk..??? Aku nak masak something yg ain nakk makan....sedia maklum ain sgt payah nak makan errkk..selalu aku dok pk ape bende yg ain suke makan...

Jom layan gambarr...Kat bawah nie korang tengok sendiri aku laki bini skodeng daporrr...haha..



Nampak tak....agak2 ape mende aku tgh buat nie..adun..adun...



Nampak berurat dan kasar betul tgn aku ni...
eh...eh...bukan tgn aku lah...tgn cintaku...
ape lak dia tgh buat ni..potong2 racik2 ayam tuhh...


Dah siappppp my adunan.......
Hmmm cuba korang teke......apakah dia????
Cepatttttttttt....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
'
"
"
"
Oh.....Cik Pizzzz.....Pizz...Pizzzaaaaa!!!!!....
Bijak ..pandai kowangg erkkk.....




Sebelum di Bakar
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Taraaaaaaaaaaaaa.....

Jom Kite Makannnnnnnnnnnnnnnnn....
Result ?? 95% success...yeeehaaa..!!!


Kahhhhh tak tunggu lama angkat dr oven terus hidang..
paling aku soke bila ain pun suke makan ....
gambar makan tak snap lahh...loperrrrrrr...hehe...
Nota Gedik : Kowang agak2 lah kan...boleh ke aku try bizz ni....amik orderr jual maklum lah aku kan dok kat nunnn di Kg...yg sgtlah jauh kalau nak makan en.Pizzzaa nie...Hmm..mcm boleh buat uwittt jerr nie...hehe...

11 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..bestnya..aku pun suka makan pizza mel..kalau kt sini kena ke tg malim la br ada..nak buat sendiri mmg x pandai n malas nk belajar..huhu

shah-ila-ain said...

ainey....ko pun dok kat kg gak ehhh...alah ainey senang jerr buat dia..bahan pun tak banyak...aciii ade yg makannn sudahh..haha..

Ibu Mifzal Arsyad said...

ya la mel..aku duk kg..hulu lak tuh..kat sini..x der menda..kalau nak makan2 fastfood kena gi pekan lain..

shah-ila-ain said...

seruperr lah dgn aku....kat tmpt aku ni restorent2 segere nie tak ade...pasar malam ade lahhh hakhak....tu yg belajar2 merajinkan diri buat sendiri...

mamashasha said...

dapnye...MEL's pizza...leh wat delivery tak?

alyyani said...

WEH MEL, BAGI LA AKU RESEPI BUAT HOME MADE PIZZA NI. DA LA AKU SUKA PIZZA. NMPK KO NYE PIZZA TUH KEMAIN EMPUK LAGI. GIGIH BETUL KORANG MEMASAK YE. AIN MAKAN TAK?

Ryn said...

pizza satuuuuuu!!!

sedap gaya tuh...aci watkan aku satu?..

~chekuna~ said...

mel..kakna pun suka mkn pizza..
tak pernah wat sendiri..asyik beli je..teruja tgh mel laki bini..wat pizza sama.. nak try wat la..
google je resepi kat internet..he he

el said...

mel..bak resepi pizza tu nak torai..cam sng jek..aku tgh
ha kalo ok leh la aku anto kat kedai dpn ni ha..pg2 budak2 g sekolah sure nak mkn...nak2 pulak piza kan...hiksss...nti bg eh resepi tu

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH nmpak cm sedap tu beb .. harus le pos skit.. heheh

kalau dok kg, leh je wat busines tu .. budk2 sure suke, dari beli yg x tau kndungan nye tu , baik jual yg homemade gitu

shah-ila-ain said...

Bed> kalau takat kat pulau bolehlahh..tp kalau ko nak aku anta p umah ko nunnn sure jd lempeng..kahhhhhhhhhhhhhh...

alya> huhhh kalau gitu bila2 ko free lepas beranak nnt bolehlah ko merajinkan diri buat pizza ni sendiri erkk...sgt senang t aku bg resepi yerr...

ryn> haha....ko memang wajib menorai buat ini pizza....adam sure sukeee weihh...pastu boleh gak jual sekitar kuarters umah ko tuhh..untung beb!!

kakna> memang buat dia sgt mudah kak..nnt mel bg resepi yerr...

el> ok..ok...ko bg aku resepi tat telokk...aku bg ko resepi en.Pizzaaa pistttt!!...acii...

zura>aku post resepi ko buat erkkk...aku tau ko rajin bab bakar2 n panggang memanggang nie...hehe...