24 March 2010

~Doakan aku sembuh...~

Assalamualaikum...
Setelah lame tak sakit...hari nie aku sakit..huhu...bdn macm tak bermaye,perut dok memulas dr malam semalam...sistem pembuangan tak lancar/terlebih lancar....adoii./..ubt dah ku telan tp badn still ngak sedap..lemah...lemahh sgt....Nak amik MC huhu....malasnyerr nak p kinik tuhh...org dah lah ramai...Cik Abe plak mlm td p mancing....sakittttt hati betul aku...hukhuk....tp nak buat lagu mane...dia tak tau pun aku sakit...tak kan dah kat tgh laut suh balik plak kan...So aku tanggung lah sorang2....Huhu....hanya Allah yg setia bersama kita kan...walau dlm susah dan senang,suami pun hanya manusia biasa kalau kita sakit dia pun tak leh nak sembuhkan....huwaaa...emo kejap!!!....coz aku rase sgt lemah satu badan...sejak menjak ni mlm aku dok mimpi yg bukan2...Masuk Bab mimpi ni ,yg selalu dtg dlm mimpi aku adalah mimpi pasal kubur...dlm mimpi tuhh aku pg melawat kubur kat Melaka,then kubur2 tuhh boleh terbuka mcm peti tuhh...nmpk lak mayat2 dlm tuhh...uwaaaaaaaaaaaaaa.....apakah erti mimpi ku ini....lepas jerr mimpi tuhh aku rase badan aku sgt lemah...tp mimpikan mainan tdo...Lagipun mase balik melaka hari tuhh,ktorang pg singgah dulu ke kubur arwah makcik aku..Tapi aku tak de lah ke kubur tuhh cuma dok kat luar pagar jerrr...Tetiba aku rase mase tuhh aku lupe nak beri salam kott..n doa something pd semua arwah...huhu....seingat aku mase tuhh aku tgh uzur....huwaaaaaaaaaaa.... kekawan tolonglah doakan aku cepat sembuh..hope tak ade ape2 dan sakit tak melarat lorrr...Tapi mlm td aku rase mcm nak mati...sejuk satu badan...siesss...huwaaa aku nangis sowang2....anak aku lak dok hok hek mcm tak lene gakk...Hope Ain sehat,biar ibu dia yg sakit....amin...

11 comments:

saveme_zero said...

moga ko cpt sembuh ila. skrg ni pun musim,dgn cuaca yg x menentu. cpt2 pegi klinik ok.

shah-ila-ain said...

huhu...thanks kaksue...seb baiklah hari ni bos tak de..boleh gak berpeluk tubuh sendiri...aircon tak pasang pun dah dingin sejukk ni...nape erkk...demam kott erkk...

el said...

adoyaiii mel...ko sakit pe ni
aku bc pun nek takut dah..huhuhu
papepun aku doakan kau cepat sembuh...

mamashasha said...

take care mel....makan ubat & jaga makan ye....get well soon kang kalau ko sakit sape lak nk jaga ain...

Ibu Mifzal Arsyad said...

mel..sama la..aku pun rs seram sejuk semalam..bdn rs letih sgt..dah la selsema x sembuh gak lagi ni..hopefully cepar recover ok..

LeaKhalid said...

kak mel...smoga kak mel cpt sembuh...if blom ke klinik, better pegi klinik, amik darah ke hape...jgn biarkan demam tuh melarat...kalo akak sakit, camne nk uruskan ain...smoga cepat sembuh eyh..

fazilzura said...

ko ni tersampuk ker?
tu org kata kalau time peod jgn le g kubur... lg2 tu yg lemah semangat .. aku time ado anak lg ler , dok dlm kete jeeee.. aku doadlm kete( ye ler x sementi nye kene doa depan2 kubur tu kan ).. even kite kat umh pun bley sedekah kan doa...
ko g le berubat ke, mandi air bacaan Yasin ke... semangat ko lemah tu kut

nome said...

ko harus la ke kinik segera ye mel...now musim jerebu...mmg ramai org x sehat...bykkan minum air k...rehat cukup2...sabar ye...dugaan nih..

shi3la said...

takder aper tuhhh..bebawak rehat..kalo agak tak larat sangat pegi ler hospital..yer laa skang byk kes yg bukan2..ko jangan tunggu sakit teruk baru nak ker sepital..haku sekeh kapla kang..

take care tau..moga esok ko dah sembuh okeh..

shah-ila-ain said...

tq kekawan semua yg sudi doakan n amik berat pasal aku....smalam dah tak tahan aku amik halfday p kinik.
Kalau tak ok doc suh hari ni p amik darah,huhu...demam dah kebah cuma kepala ting tong lagikk...hope sembuh lah...ku gagahkan gak p kojerr hr nie pasal ade documen pnting nak kene collect...

yg aku tak paham nape perut aku ni still memulas lagi..sesekali tp sakitt ooo..

A.I said...

baik kau gi klinik mel..takot melarat lak sakit kau tu. dengar tau ckp aku ni! pegi ye..

semoga kau cepat semboh...