04 March 2010

~my MuFFin~

Assalammualaikum...

Entry kali ni adelah aktiviti mase coti minggu lepas...terase rajin nak buat Muffin lagi pun teringin plak nak try skill buat muffin ni...aku hingat same jerr mcm buat kek..tp ade lahh beze skitt...

Makanya...semua jiran2 aku pun merase lah muffin aku ni...result ok lulus 99%...cumenyerr...tang topeng muffin jerr aku tak lulus lagi...bahan pun non cukupp mase tuhh..makanya aku taburr jerr r cekelat cairrr.....acccciiii bole...tapi sekojap jerr licin....my hubby pun suke ..so pasni boleh lerr buat lagikk..minggu ni aku nak carikk bahan2...yeeehhhaaaa...beshh..beshh...
Oppss..sebelum tuhh ade kesah sebalik INI mUFFIN.....Hmm...sebelom aku bg pd jiran2 sebelah aku ade bg hubby aku rase sikitt...pastu dia kate ok....lepas tuhh hubby aku tak makan pun langsung,sampai lah malam tiba...
my Hubby> "ayang...Muffin mane..???"
aku> " Muffin ??? lorrr...dah habis dah bagi kat dorang2 tadi..."kebetulan ramai budak2 datang petang main bola depan umah aku.(sajee jerrr nak tengok laki aku mareee...kahhhhh)
my Hubby> : "aihhh...abang belom makan lagi,baru rase jerr td..."ishhh..dia dah geleng2 dah ni..jeling kat aku tunjuk protes tak puas hati...hikhik....aku wat mukee slumberr jerr...
aku> " Ingat abang tak nak,tak suke....abang tak makan pun tadi..." aku pun wat mukeee gakk..
my Hubby> "td kenyang lagikk skang ni dah nak...."huhu
aku>" hehe....adeee lerr....org tau lerrr ,takk kan tak hingat pd laki sendiri kottt..." segereeee aku amikk itu muffin haha....

Moh layannn gamboo...

sebahagian yg sudah diangkat dr oven...dah kuar acuann punn...


ats dia aku tuang kismis n cekelat cairr...



Muffin ni perisa nestum dgn oat...

yg dalam bekas besar ni plak...aku dah mals nak masuk acuannn,so aku bohh jerr dalm loyang ..bakarrrrrr...siappp...

6 comments:

AieZa said...

rajinn ko memasak skang yerr.;.

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..bestnya..rajin masak..

shah-ila-ain said...

aieza> hehe..kot lah tetibee sok aku berpencen ke..boleh la aku buat bizz,hehe...

aku rase ko tersangat lamerr idak jengah ke blog aku juge mengomeng..salam ziarah..hehe

aieney> aku harap lepas ni kalau aku jengah blog ko..ade gak lah entry ko pasal masak memasak ni erkk..tingin gak nengok ko punyerr masakan..hehe...

mamashasha said...

wahhh kp mel sejak 2 menjak ni asyik kuar citer masakan aje ye....

nome said...

wahhh..entry ko skrg ni penoh ngan menu makanan....i loikeeee!!!

el said...

ko ni sejak 2 menjak ni rajin baking no..huhuhu...sedap plak aku tgk mafin ko ni..smpi jiran2 pun hang bg no..cayalahhhh